Přejít na hlavní navigaci | Přejít na obsah stránky


BLOG: Optika podruhé



Světelné spektrum

Minule jsem vám vyprávěla, jak jsem si poprvé vybírala brýle. No, bylo to celkem fajn, ale trochu mi vadilo, že se na mě kouká cizí holka, která mě vůbec nezná, a snaží se mi poradit něco, co budu nosit pořád, ale já vůbec nemám představu, jak to má vypadat.

Celo nebo půlky? Jaké obruby vybrat? Začala jsem pátrat na netu. Zjistila jsem, že frčí vlastně skoro cokoliv, ale hlavní je, aby mi to sedělo. A tak jsem si pořádně k tomu počítači sedla a začala surfovat naplno. „Co mi bude sedět?“ ptala jsem se u toho v duchu a už jela na vlnách Googlu.

Virtuálně vyzkoušet. Tak znělo ono magické slovo, po kterém jsem toužila. Chtěla jsem si v klidu doma vyzkoušet, co by mi sedělo. Nahrála jsem tedy do compu svou fotku z loňského léta, na které se směji ve společnosti svého bývalého (ne, Davide, dnes už bych se nesmála, kdybych věděla to, co tehdy ne). Davida jsem uřízla a svůj obličej v pixelech nahrála do aplikace.

Lup a brýle byly na nose. Modré, černé, hnědé, červené… je jich tolik! A jsou boží! Najednou mě to začalo bavit mnohem víc, než v optice. Vyzkoušela jsem si snad dvacet modelů, přičemž u některých jsem zcela vážně zmlkla s pocitem, že „to by jako šlo“ a u některých jsem už při vkládání animace tušila, že to bude spíš sranda.

Takřka vybráno

Každopádně jsem už své favority měla. Z webovek mi do Stažených souborů vyjel lísteček s mou podobiznou, simulací nových brýlí a číslem produktu. Nešlo to neposlat. „Tak co, které si mám vybrat?“ znělo v předmětu mailu a už jsem jen čekala, co ostatní na to. Tipuju, že mi vyberou ty celoobroučky v černé barvě. Teď to letí, vypadám v nich dobře a nejvíc se asi budou líbit mé kámošce Kláře, která po nich touží, ale nemá ani dioptrie ani prachy, aby si je koupila. A na pouhý rozmar pojišťovna nepřiplácí… možná ji potěší, když zjistí, že tam, kde jsem tuhle aplikaci našla, mají brýle mnohem levnější než jinde a pokud si tento měsíc nekoupí ty nové šaty, může svoje brýle taky mít. A nemusí přitom kupovat brýlí pět, ani do optiky tahat někoho dalšího… jak je často skrytou podmínkou různých slevových akcí.

Jo, myslím, že Klára bude mít radost. A já ji mám vlastně už teď. Možná bych si je mohla objednat už teď… jsou fakt pěkné… nebo ještě počkám, jestli jsem vybrala správně? Tak teda čekám… snad odpoví brzy.

Doporučit článek

Doporučit článek

Probíhá spojení se serverem.










TOPlist